Ponedeljak, Oktobar 11, 2010

Bodybulding

Bodybulding je planski i trajni proces hipertrofije, definicije misicnog sistema i telesne simetrije.Poceci Bodybuldinga sezu u 19. vek, kada je pocelo vece zanimanje za misicav izgled tela po uzoru na stare Grke.

Na treningu u teretani, izvode se vežbe na posebno oblikovanim spravama s ciljem stimuliranja rasta mišićne mase.

Za rast i obnovu mišića je izuzetno važna prehrana s dovoljnim brojem kalorija, s mnogo manjih obroka tokom dana, da se podstakne metabolizam, olakša apsorpcija hrane i održi stalna kolicina šećera u krvi.

Belancevine su odgovorne za rast i obnovu mišića, a ugljenohidrati nadoknađuju gubitak energije usled treninga.Na vama je koju cete vrstu prehrane koristiti, jer u danasnje vreme postoje suplementi koji vam omogucavaju unos belancevina i ugljenih hidrata u prahu da ne bi morali da se prejedate ako vam je za cilj misicna masa, a ako zelite vitku liniju i misicavo telo kako bi profesinalci rekli definiciju, smanjicete ugljenehidratre i naravno masti!!!

Danas vam predstavljam trening program za povecanje snage i misicne mase.

 

Treba probati [Odgovori]

Treniram vec 5godina i za sada nisam primetio vidne rezultate . Ovaj vid treninga mi se cini ok . Definitivno cu ga probati . Hvala !

Comment by Marko (10/11/2010 21:45)

[Odgovori]

Mislim da ti je dobar trening ali jel mozes da ga zavrsis u skorije vreme da mogu da prepisem sve vezbe da pokusam da ga primenim.hvala

Comment by Milan (10/12/2010 18:42)

[Odgovori]

Veoma yanimljiv vid treninga!

Comment by milossimic (11/19/2010 23:01)

Probao-DELUJE! [Odgovori]

Jessss, odlicno, deluje, probao sam, svaka cast, hvala tebra!
Samo tako nastavi!

Comment by Mare (11/21/2010 01:27)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me